• Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Onze-Lieve-Vrouw (Arendonk)

Onze-Lieve-Vrouw-Tenhemelopgenomen
en Sint-Job

Arendonk
Image

De parochie van Onze-Lieve-Vrouw-Tenhemelopgenomen en Sint-Job is een dynamische parochie in het centrum van Arendonk: een parochie in beweging.

Gelukkig kunnen we rekenen op de inzet van vele vrijwilligers in diverse activiteiten.

Belangrijke data

Zaterdag 4 mei 2024

  • 9.30 u. Vormselviering

Zondag 19 mei 2024 - Pinksteren

  • 9.30 u. 1e Communieviering

Vieringen

Weekdagvieringen
  • Vrijdag
    • 10.15 u. (gebedsviering in WZC Sint-Isabella)

Weekendvieringen
  • Zondag
    • 11 u. Eucharistieviering

Belangrijke info

Doopsel

Bij ons wordt er gedoopt op de derde zondag van de maand.

Om je kindje te laten dopen doe je de aanvraag op het emailadres van de parochie parochieOLVarendonk@gmail.com

of bij Wiske Horsting tel nr. 0494 114 180, emailadres wiskehorsting@hotmail.com

Je wordt verzocht om een doopfiche in te vullen. Dat dient om je kindje in te schrijven en een Christelijk ID op te maken. Daarna krijg je bezoek van één van onze doopcatechisten om de doopviering voor te bereiden.


Getuigenis

Lindsay en Tom kozen er voor om hun dochtertje Loes te laten dopen in onze kerkgemeenschap. Hieronder vind je hun getuigenis.

Waarom hebben jullie je dochtertje laten dopen?

We willen haar een kans geven om deel uit te maken van deze gemeenschap, die leeft volgens de tradities, de waarden en de normen waar we zelf veel belang aan hechten zoals familie, eerlijkheid en respect voor elkaar. Het betekent voor Loes ook dat ze bij God terecht kan. Zowel als ze verdrietig is of blij, maar ook als ze fouten maakt. De verhalen uit de Bijbel leren haar dat het leven niet altijd makkelijk zal gaan. Als het dan moeilijk wordt, krijgt ze via deze verhalen kapstokken aangereikt die haar kunnen helpen om terug op het goede spoor te raken. Ze laten haar groeien in haar ‘mens zijn’.

Welke christelijke waarden willen jullie meegeven aan jullie kindje?

Vooral naastenliefde! Het belangeloos inzetten voor anderen en de andere aanvaarden zoals die is. Natuurlijk is het ook belangrijk dat ze voor zichzelf opkomt, maar dit mag nooit ten koste gaan van anderen. Daarnaast ook dankbaarheid, in de ruimste zin van het woord. Dankbaar voor alles wat ze materieel heeft maar ook voor het leven, de natuur, de kleine dingen die haar gelukkig maken. We willen haar laten genieten van alle momenten en haar ten volle laten leven.

Wat heb je ervaren tijdens de doopplechtigheid?

Het meest opvallend vond ik de aanwezigheid van de hele familie tijdens de plechtigheid. Iedereen wilde deel uit maken van dit belangrijk moment in haar leven. Hoewel het geloven geen evidentie meer is in deze maatschappij wilde elk familielid haar persoonlijk welkom heten in de geloofsgemeenschap door haar een kruisje te geven. Dit kleine gebaar toont aan hoeveel mensen haar omgeven en haar willen steunen. Hoewel tradities zeer belangrijk zijn in de christelijke kerk viel mij de ongedwongen en spontane sfeer op tijdens de viering, met ruimte voor een eigen invulling.

Aanspreekpunten

Pater Emmanuel Tomfiah
Pater Emmanuel TomfiahPriester
Pater Alphée Mpassi
Pater Alphée MpassiPriester
Ronny Evrard
Ronny EvrardDiaken